Goed schilderwerk verfraait en beschermt uw huis.

Buitenschilderwerk

Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Buitenschilderwerk is ongeveer eens in de vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder. Let vooral op de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak het eerste zichtbaar is.

Voordelen goed buitenschilderwerk

  • Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.
  • Daarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.